Depozitarea Anvelopelor

"Anvelopele sunt compuse din diferite tipuri de materiale si compusi de cauciuc, avand proprietati de performanta esentiale pentru buna functionare a anvelopei in sine", spune Michelin.

"Proprietatile componentelor evolueaza in timp ... Aceasta evoluţie depinde de mai multi factori, cum ar fi vremea, conditiile de depozitare, precum si conditiile de utilizare," noteaza Bridgestone. O anvelopa isi pierde treptat flexibilitatea in prezenta factorilor externi, cum ar fi ozonul, lumina soarelui (lumina UV), umiditate - si in depozite, cum ar fi ulei si grasimi.

Aceste sfaturi se aplica in mod egal anvelopelor pentru autotorisme, camioane, si pentru autovehicule recreationale, care sunt schimbate sezonier. Cel mai bun loc pentru a stoca anvelope de iarna sau de vara este o locaţie interioara, care este:curata, rece, uscata, fara soare, departe de curenti de aer puternici.

Depozitarea anvelopelor

 1. Anvelope trebuie ridicate de pe sol, asfalt sau ciment. Un raft din lemn sau un palet ar fi ideal.
 2. Curatati bine anvelopele cu apa si sapun inainte de a le depozita. A se lasa la uscat bine intr-o locatie umbrita.
 3. Puneti fiecare anvelopa intr-un sac de depozitare (cele mai multe magazine de anvelope vor oferi saci de polietilena opaca pentru anvelope de depozitare), pentru a reduce contactul cu lumina si ozon.
 4. Puteti pune anvelopele una peste alta, dar nu mai mult de 4. Acest lucru va ajuta sa isi pastreze forma.
 5. Daca sunt depozitate montate pe jante, anvelopele ar trebui sa fie umflate la 10psi (sau 15 psi, daca le depozitati pe timp de iarna, deoarece iarna presiunea scade).

Nu depozitati anvelopele unde acestea pot fi expuse la: umiditate, ulei, unsoare, temperaturi extreme, lumina directa a soarelui, motoare electrice sau alte surse de ozon.

Nu depozitati anvelopele pe langa sau pe suprafete foarte reflectorizante, cum ar fi nisip sau zăpada, pe asfalt negru sau alte suprafeţe care pot absorbi caldura solara.

Depozitarea anvelopelor pe autotorism

Pentru o depozitare ideala, autovehiculul trebuie sa stea pe blocuri de lemn astfel incat sa nu existe nici o greutate pe anvelope. Daca acest lucru nu se poate face, urmati aceste sfaturi pentru cea mai buna protectie a anvelopelor dumneavoastra:

 1. Descarcati autovehiculului pentru a reduce greutatea pe anvelope la un nivel minim.
 2. Spalati anvelopele cu apa calda si sapun; lasati-le sa se usuce complet inainte de depozitare si, mai ales acoperitile inainte de a le monta pe masina.
 3. Asigurati-va ca anvelopele sunt umflate la presiunea recomandata. (Michelin recomanda sa mergeti peste cu 25%, cu conditia ca aceasta sa nu depaseasca valoarea maxima.)
 4. Verificati presiunea la fiecare două sau trei luni.
 5. In cazul în care vehiculul nu poate fi pus pe blocuri de lemn, se recomanda pastrarea pe o suprafata ferma, curata (fara ulei, grasimi, sau umiditate), bine drenata si nivelata.
 6. Mutati trimestrial autovehiculului (cu excepţia in vreme foarte rece),anvelopele se deterioreza in timp daca stau intr-un singur loc pe o perioada lunga de timp .

Daca autovehiculul este in aer liber, anvelopele trebuie acoperite pentru a reduce deteriorarea produsa de razele ultraviolete.

Compania B&T Anvelope Timisoara se ocupa cu distributia anvelopelor de inalta calitate, dar totodata va ofera sfaturi cu privire la ingrijirea, utilizarea si depozitarea anvelopelor pen tru o durata de viata indelungata.

Produse