Ghidul de întreținere a anvelopelor

Daca ati achizitionat sau sunteti ineteresat/a sa achizitionati o serie de anvelope de marca Michelin, Bridgestone sau oricare alta de la compania B&T Anvelope Timisoara, trebuie sa stiti si cum sa le intretineti.

Intretinerea anvelopelor in mod corespunzator va rezulta intr-o călătorie mai confortabilă şi o viaţă mai lungă a benzii de rulare. Iată câteva sfaturi de întreţinere corespunzătoare:

Presiunea aerului

Presiunea propriu-zisa este cel mai important factor în îngrijirea anvelopelor.Presiunea de umflare imprimate pe flancul anvelopei este presiunea maxima de functionare stabilit de către producătorul de anvelope.

Ar trebui sa folositi întotdeauna presiunea recomandată de catre producătorul vehiculului si implicit a anvelopei. Aceste informatii pot fi găsite în manualul proprietarului, si de multe ori pe o eticheta situata în tocul usii vehiculului, in interiorul trapei de combustibil, sau pe usa torpedoului.

Sfaturi

  • Vă recomandăm verificarea presiunii aerului, o data pe luna si înainte de calatorii lungi.
  • Intotdeauna verificati presiunea cand anvelopele sunt "reci" – la cel puţin trei ore dupa ce vehiculul a fost oprit si înainte de aceasta a fost condus 3km. Este cel mai bine pentru a umfla cauciucurile dimineaţa.
  • Nu uitati sa verificati roata de rezerva.
  • Inlocuiti supapele atunci cand va cumparati anvelope noi.
  • Cumparati supape de buna calitate, care pot tine aerul inflatiei, acestea mai pocnesc din diferite motive.
  • Achizitionarea un bun indicator de presiune. Manometrele publice de la benzinarii si vulcanizari sunt deseori abuzate si nesigure.

Rotatia

Rotatia periodica extinde durata de viaţă a anvelopelor dumneavoastra, economisind timp si bani pe termen lung. Fiecare anvelopa si roata trebuie mutata pe alta pozitie. Acest lucru asigura ca toate anvelopele se uzeaza în mod egal si dureaza mai mult. Daca nu este perioada specificata in manualul de utilizare, anvelopele trebuie rotite la fiecare 6,000-12,000 de kilometri.

Alinierea

Alinierea se refera în general la ajustarea faţa/spate a suspensiei. Alinierea corecta asigura ca vehiculul dumneavoastra se manuieste in mod corect si va contribui la cresterea vietii si performantei anvelopelor. Aliniere a vehiculului poate fi afectat zi cu zi, cum ar fi prin intermediul gropilor, treceri peste calea ferata, sau prin mai multe accidente. Ar trebui sa verificati alinierea in cazul in care:

  • Ati lovit ceva.
  • Veti vedea un model de uzura in curs de dezvoltare pe banda anvelopei.

Vibratia

O vibratie simtita in timp ce conduceti indica o problema care necesita atentie. Anvelopele, sistemul de directie si sistemului de suspensie trebuie verificate imediat pentru a ajuta la a determina cauza posibila a a vibraţiilor. Daca vibratia nu este corectata, ar putea cauza uzura excesiva a anvelopelor si a barei de suspensie - ar putea fi chiar periculos.

Echilibrarea rotilor

Echilibrarea rotilor inseamna compensarea pentru greutatea rotii si a anvelopei dupa ce aceasta din urma a fost montată. O roată nu este echilibrata atunci când o arie este mai grea sau mai usora decat restul. Acest lucru poate provoca ruptura anvelopei dar si vibraţii, precum şi creşterea stresului pe piesele fata-spate, fapt ce poate determina suspensia sa se deterioreze prematur.

Ar trebui sa faceti o echilibrare ori de cate ori o anvelopa este inlocuita, atunci când o greutate este mutata sau eliminata, şi ori de câte ori cumparati anvelope noi. Desigur, la primul semn de vibratie sau uzura a anvelopelor, maşina dumneavoastra trebuie verificata cu minutiozitate pentru echilibru si alinierea rotilor, si pentru a verifica piesele uzate sau rupte.

In ciuda calitatii anvelopelor distribuite de B&T Anvelope Timisoara ar fi indicat sa urmati si aceste sfaturi pentru a asigura o cat mai lunga durata anvelopelor dumneavoastra.


Produse