Sfaturi pentru Schimbarea Anvelopelor

Performanta anvelopelor dumneavoastră este critică pentru siguranța, performanța si eficiența autovehiculului. Autoritațile estimează că aproximativ 400 de decese, anuale, au fost atribuite eșecului anvelopelor. Cele mai multe anvelope sunt concepute pentru a oferi performanțe similare pe tot parcursul vieții lor. Cu toate acestea, la un moment dat încep sa-și piarda performanța în ceeea ce consta tractiunea și capacitatea de franare. Iata câteva sfaturi care ar trebui sa vă ajute să decideți dacă este timpul sa începeți cumparaturile pentru un nou set de anvelope :

Ințelegeți ca funcția primară a benzii de rulare pe o anvelopă este de a devia apa de sub anvelopă pentru a imbunatați tracțiunea si pentru a evita acvaplanarea pe șosele umede. Anvelopele devin nesigure atunci cand sunt roase. O data ce banda de rulare este roasa mai mult de 1/16 de un inch (1.6mm), anvelopa nu mai este sigură.

Folosiți un indicator de adâncime a benzii de rulare sau un ecartament. Utilizați fie testul benzii de rulare, sau preferabil sa recurgeți la ajutorul unui indicator special de adâncime a benzii de rulare sau un instrument de masurare a ecartamentului benzii. Daca nu aveţi deja unul propriu, ecartamentul este ieftin de cumparat de la un distribuitor de piese auto si este uşor de utilizat.

Fiți atenți la reglementarile legale. Anvelopele uzate ar trebui sa fie inlocuite din bun simț pentru siguranța pasagerilor, dar în unele juristicții, exista, de asemenea, cerințe legale pentru înlocuirea anvelopelor uzate.

Înlocuiți anvelopele cel putin o dată la 6 ani. Dacă nu stiați, timpul minim de înlocuire recomandat de autoritati este de şase ani, indiferent de utilizare, 10 ani fiind maxima perioadei de utilizare pentru anvelope. Verificaţi manualul de utilizare pentru recomandări specifice legate de masina dumneavoastră.

Avantajele echiparii masinii dumneavoastră cu anvelope noi sunt nenumarate, dar vom preciza doar pe cele mai importante:

  • Siguranta este intotdeauna pe primul loc. Prin urmare, echipând masina cu anvelope noi reduceți riscul de accident, masina fiind mai sigură
  • Controlul autovehiculului este mai mare si mai precis
  • Protejează celelalte piese cu care intră in contact. Utilizand anvelope noi, pericolul ca suspensiile si directia sa se avarieze se reduc considerabil

O altă mare problemă cu care va puteți confrunta este:Trebuie schimbate toate cele 4 anvelope sau pot schimba doar 2 dintre ele? Aceasta intrebare ține de masina dumneavoastră. Dacă autovehiculul are optiunea 4 wheel drive( însemnând tracțiune integrală) atunci este necesar să schimbați toate cele 4 anvelope. În cazul autovehiculelor cu sistemul 4 wheel drive ca Subarus, Audi şi Lamborghini, diferențialele si computerul de bord lucrează împreună pentru a trimite aceeasi viteza de cuplu la fiecare roată pentru a reduce derapajul si a maximiza controlul.

La autovehiculele cu tracțiune doar spate/fată, se pot schimba doar 2 anvelope, preferabil cele care sunt pe partea tracțiunii. Aceasta optiune, bineînteles, nu este recomandată, dar se poate actiona și așa.

Compania B&T Anvelope Timisoara se ocupă cu distribuția anvelopelor de înaltă calitate, cum ar fi: Michelin si Bridgestone, dar totodată vă oferă sfaturi cu privire la îngrijirea, utilizarea si depozitarea anvelopelor pen tru o durata de viată îndelungată.

Produse