Uzura Anvelopelor

Este un fapt bine cunoscut ca anvelopele se uzeaza, unele mai repede, altele mai greu. Sunt foarte multe motive din cauza carora acestea se uzeaza. Noi vom le vom discuta doar pe cele mai des intalnite si cele mai importante.

Anvelopele se pot uza, in primul rand, din cauza stilului necorespunzator de a conduce. Daca autovehicolul este bruscat: plecare de pe loc brusca, franare brusca si intrarea in curbe cu o viteza necorespunzatoare.

Lansand la o parte stilul de a conduce, de obicei anvelopele care ofera o aderenta mai mare, au o viata mult mai scurta. Acesta este un compromis facut de companiile producatoare ca Michelin si Bridgestone pentru a ne oferi" performanta" automobilelor. Anvelopele de performanta mai ridicate au un conţinut de siliciu mai mare si sunt mai moi.Anvelopele moi ajuta la un control mai precis a autovehiculului. Puteţi obţine cu siguranţă, 40-60 de mii de km din unele anvelope, dar nu veti obtine acelasi nivel de performanta.

Un alt motiv il poate constitui unghiurile de suspensie mult mai agresive care uzeaza mult mai repede partea interioara a anvelopei.

Anvelope ce nu sunt umflate destul

În cazul în care anvelopele nu sunt mentinute la presiunea recomandata si sunt putin desumflate, firul benzii de rulare se uzeaza foarte repede. Peste multi kilometri, aceasta va creste in uzura si in final se va exploda.

Aici sunt cateva sfaturi legate de cum sa reduceti uzura si creste durata de viata a anvelopelor dumneavoastra:

Verificati presiunea din anvelope

Presiunea din anvelope este esentiala pentru conducerea în condiţii de siguranta si pentru a spori durata de viata a anvelopei. Este intelept sa verificati presiunea anvelopelor de cel putin o data pe luna cu un indicator precis de presiune. Asigurati-va ca ca anvelopele sunt reci pentru a verifica presiunea exacta. Chiar si un kilometru de conducere va determina presiunea anvelopelor sa creasca si va oferi o citire inexacta.

Verificati suprafata de rulare a anvelopei

B&T Anvelope Timişoara sugereaza sa verificati anvelopa la fiecare 5.000 de kilometri. Aici sunt două teste simple:

Verficarea cu un ban: Pur şi simplu introduceţi un ban în canelul benzii de rulare. Dacă vedeti ca mai mult de un sfert din ban nu se vede, este timpul să înlocuiţi anvelopele.( aceasta verificare se face cu o moneda de 10 bani).

Verificaţi indicatorul de suprafetei de rulare: Acesta este situat la fundul santurilor benzii de rulare, în mai multe locuri din jurul anvelopei. Atunci cand o anvelopa este atat de uzata, aceste bare devin vizibile rezultand ca este timpul sa inlocuiti anvelopa.

Uitati-va la benzile de rulare

Toate anvelopele vandute in Europa si alte tari au ceea ce se numeşte "bare de uzură". Acestea sunt poduri mici, care se formeaza intre benzile de rulare. Uitati-va la aceste bare cum se formeaza usor intre benzile de rulare. Odata cu uzura anvelopelor, aceste bare vor fi la acelasi nivel cu banda de rulare a anvelopei. In acest punct, este timpul sa inlocuiti anvelopele.

Compania B&T Anvelope Timisoara se ocupa cu distributia anvelopelor de inalta calitate, dar totodata va ofera sfaturi cu privire la ingrijirea, utilizarea si depozitarea anvelopelor pen tru o durata de viata indelungata.

Produse